Mijn favorieten

U wilt verkopen?

U wilt verkopen? Dat is mooi, want naar alle waarschijnlijkheid hebben wij uw koper al gevonden! Dat komt doordat wij dagelijks in uw omgeving rondlopen, potentiële kopers rondleiden, persoonlijk kennen en wij dus ook weten wat die potentiële koper zoekt.

En......dat zou weleens uw huis kunnen zijn.

Pretenderen we dan meteen uw huis te kunnen verkopen? Nee, niet zomaar, maar wij durven oprecht te beweren dat door onze creatieve aanpak de kans bij ons groter is.

Garanderen kunnen we niets, maar een verwachting uitspreken zeker wel.

Moet u nu wel verkopen in deze markt? Logische vraag, want de laatste jaren is het niet erg rooskleurig geweest. Maar, wij bespeuren een duidelijke verandering!
- Mensen zijn aanzienlijk positiever over de woningmarkt en;
- De omstandigheden waaronder u nu kunt verkopen zijn wellicht gunstiger dan u denkt, zeker als u ook een huis gaat kopen....... Of het nu in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Loon op Zand, Goirle, Hilvarenbeek of waar dan ook is.

Uw huis verkopen vergt nog steeds meer creativiteit. Maar het is zeker weer beter mogelijk dan afgelopen jaren.
Welke prijs kan ik vragen voor mijn huis?
Kan ik nog iets verbeteren aan de staat van onderhoud?
Hoe presenteer ik de positieve kanten van mijn huis op de beste manier?

De vragen die verkopers zich altijd al moesten stellen, zijn dezelfde gebleven. Maar de antwoorden zijn belangrijker dan ooit.


Wat is een reële vraagprijs?
Nog niet zo lang geleden veranderden woningen gemakkelijk en vaak voor hoge bedragen van eigenaar. Dat is de laatste tijd anders geweest. De ervaring heeft geleerd dat een scherpe vraagprijs de verkoop versnelt en het resultaat uiteindelijk beter is dan bij een te hoge vraagprijs. Te hoge vraagprijs betekent vaker aanpassen en een grotere val.

Kijk hierbij niet alleen naar vraagprijzen in de buurt, maar vraag ons wat de precieze verkoopprijzen zijn geweest, dat geeft een veel reëler beeld van de huidige lokale woningmarkt.

Laat Peeters-Bouckaert Makelaars de waarde van uw huis bepalen en beantwoord de vraag: wat is mijn huis waard?

In principe daalt de verkoopprijs van een woning naarmate het aanbod van soortgelijke woningen groeit. Toch kunnen er ook flinke onderlinge prijsverschillen zijn.

De volgende factoren zijn van invloed:

De staat van onderhoud
Een goed onderhouden woning verkoopt gemakkelijker en levert vaak meer op;
Energieverbruik
De kosten van energieverbruik in een goed geïsoleerd en energiezuinig huis zijn lager;
Woonoppervlak
Een uitbouw aan de woning verhoogt meestal de waarde. Ook een omgebouwde zolder met extra slaap- of werkruimte is een duidelijk pluspunt.

Een huis verkoopklaar maken

Een goede eerste indruk is belangrijk en kan het verschil maken. Zorg ervoor dat potentiële kopers niet door de rommel en afbladderende verf heen hoeven kijken. Een verkoopklaar huis is op z'n minst schoon, opgeruimd en fris. Zorg dat geïnteresseerden zich welkom voelen: een verse bos bloemen kan al veel uitmaken.

Ook is het beslist de moeite waard om kleine mankementen te verhelpen. Repareer een kapot badkamerraampje en zet een extra schroef in een gammele trapleuning. Bovendien kan het zin hebben al te uitgesproken kleuren over te schilderen. Vergeet ook de tuin of het balkon niet!

Niet alleen de prijs is belangrijk

De vraagprijs van de woning is belangrijk, maar dat niet alleen. Een gunstige oplevertermijn en eventuele roerende zaken ter overname kunnen ook een grote rol spelen. Overweeg de voors en tegens van een bod en eventuele aanvullende wensen van de koper zorgvuldig. Een hoog bod gekoppeld aan een snelle oplevering is niet altijd voordelig. Soms kan een iets lager bod en een langere oplevertermijn beter zijn. Dan hoeft u niet te huren tot het moment dat u zelf een ander huis hebt.

No risk-clausule

De no risk-clausule van de NVM is bedoeld om kopers over de streep te trekken. Met de clausule heeft de koper het recht de koop te ontbinden als hij zijn eigen huis voor een bepaalde datum niet heeft verkocht. Als verkoper kunt u intussen doorgaan met de verkoop van uw woning. Vindt u een tweede geïnteresseerde, dan krijgt de eerste koper nog 48 uur de tijd om te beslissen of hij de woning wel of niet koopt. De clausule vervalt dan.

Helemaal 'no risk' is de clausule natuurlijk niet. Als verkoper blijft u hoe dan ook een zeker risico lopen. Een tweede koper kan zich ook altijd beroepen op eventuele andere ontbindende voorwaarden, bijvoorbeeld voorbehoud van financiering.

Lees meer over de no risk-clausule van de NVM

Wat is een reële verkooptijd?

Probeer een inschatting te maken van de tijd dat uw woning te koop zal staan. Dat voorkomt teleurstellingen. Bovendien is het goed ervan doordrongen te zijn dat een (langere) periode van dubbele woonlasten een reële mogelijkheid is. Wilt u eventuele dubbele lasten meefinancieren, vraag dan de hypotheekadviseur de geschatte periode mee te wegen in zijn hypotheekofferte en neem deze in ieder geval mee in uw begroting.

Twee woningen, dubbele lasten

Het kan gebeuren dat u als verkoper al een nieuw huis gekocht heeft voordat u uw 'oude' huis heeft verkocht. Dan komt u een tijdje met dubbele lasten te zitten. Drievoudige lasten zelfs als er sprake is van een overbruggingskrediet (zie hieronder). Dat is vervelend, maar het leed is op verschillende manieren te beperken.

Overbruggingskrediet

Een overbruggingskrediet maakt de overwaarde van het oude huis vrij om de aanschaf van de nieuwe woning mogelijk te maken op het moment dat de oude nog niet is verkocht. Er lopen in dat geval drie leningen: een hypotheek op de oude woning, een hypotheek op de nieuwe woning en een overbruggingskrediet. Met de opbrengst van de oude woning kunnen de oude hypotheek en het overbruggingskrediet worden afgelost.

Een overbruggingskrediet loopt ook een keer af. Meestal is dit na een of twee jaar. Is dat het geval en is de oude woning dan nog niet verkocht, neem dan zo snel mogelijk contact op met de bank, bij voorkeur ruim voordat het krediet eindigt. Mogelijk is de bank bereid het krediet te verlengen.

Dubbele hypotheekrenteaftrek

De overheid komt mensen met dubbele woonlasten tegemoet. Zowel de bewoonde woning als het huis dat te koop staat worden door de Belastingdienst als eigen woning gezien. Hierdoor is de hypotheekrente voor beide huizen aftrekbaar. Bovendien hoeft voor de te verkopen woning geen eigenwoningforfait te worden aangegeven. De regeling is geldig in het kalenderjaar waarin de woning te koop wordt gezet en de drie jaren daarna. Deze termijn is tijdelijk en zal worden verkort naar twee jaar.

Wij zijn graag bereid in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek de gang van zaken met betrekking tot de verkoop van uw huis uiteen te zetten. In dit gesprek wordt u geïnformeerd over een reële opbrengstverwachting bij de verkoop van uw woning. Tevens wordt in overleg met u de verkoopstrategie bepaald, rekening houdend met uw persoonlijke wensen en bovenstaande factoren. Onze condities komen hierbij ook aan bod.

De afspraak voor een waardebepaling dan wel het verkoopgesprek van uw woning is natuurlijk vrijblijvend en gratis.

Downloads:

 
icon  Wijzigingen 1 januari 2015