Mijn favorieten

Peeters-Bouckaert Makelaars ook uw betrouwbare taxateur

NWWI TAXATIERAPPORT (gevalideerd rapport) bij Peeters-Bouckaert Makelaars € 399,- incl. kosten NWWI en incl. BTW.

KLIK HIER voor de aanvraag van een NWWI taxatierapport


De meeste consumenten nemen een NVM makelaar in de arm voor aankoop of verkoop van een woning. Een taxatie is een vanzelfsprekend onderdeel van de brede dienstverlening van de makelaar. Echter, in sommige gevallen heeft de consument alleen een taxatierapport nodig. Ook dan kan hij een beroep doen op de NVM makelaar, want elke woningmakelaar met het NVM logo op de gevel is tevens een erkend taxateur.

Tijdens de taxatie let de NVM makelaar op de volgende belangrijke aspecten: staat van onderhoud; inhoud en oppervlakte; functionele indeling; kwaliteit van constructie en gebruikte materialen; rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad; ligging van de woning in de directe omgeving. De NVM makelaar neemt vaak ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan. Verder doet hij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.
Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit van een NVM makelaar. Hij kent als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weet de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwt de NVM makelaar (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoedt hij zijn cliënt voor een (te dure) woningaankoop waar hij achteraf niet zo tevreden mee is. Immers, de cliënt is het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt.

Het taxatierapport heeft tot doel u belangrijke gegevens te verschaffen over uw eigen woning of de woning die u heeft gekocht. Voordat banken en andere financiële instellingen een hypotheek verstrekken stellen ze meestal een taxatierapport verplicht. De geldverstrekker (de bank) wil zekerheid omtrent de reële waarde van het huis waar u een financiering (hypotheek) voor vraagt. Daarbij is een onafhankelijk oordeel van een deskundige vereist. Deze deskundige is de taxateur.

Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elk taxatierapport maar hanteren hiervoor strikte regels. Wij als erkende makelaar/taxateurs van Peeters-Bouckaert Makelaars staan vermeld in het register van het Vastgoedcert.
Dit om u te wijzen op onze vakkundigheid en hoge kwaliteitseisen.

Tevens zijn we aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het NWWI heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties.

Wij geven u 100% garantie dat het taxatierapport wordt geaccepteerd door alle geldverstrekkers in Nederland, het taxatierapport voldoet altijd aan de laatste normen.

Een taxatierapport kan tevens worden opgesteld voor andere doeleinden, bijvoorbeeld:

hypotheekverhoging (bijvoorbeeld bij verbouwing en/of verbetering van uw woning)
splitsing eigendom (bijvoorbeeld echtscheiding)
fiscale waarderingen
onteigening
second opinion bij aankoop van een woning
herbouwwaarde ex. Art. 275 Wvk.
afsluiten of oversluiting hypotheek
waardering recht van erfpacht

Via onze taxateurs krijgt u op een deskundige en objectieve wijze inzicht in de waarde van uw onroerend goed.